FACEBOOK

LANGUAGE

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΡΙΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Πως θα σας φαινότανε αν ένας πρωθυπουργός απεικονιζότανε σας άστεγος; 'Η ένας πρόεδρος μιας χώρας αποτυπωνότανε σε έναν καμβά σας πρόσφυγας;

Μέσα από τα μάτια ενός πρόσφυγα Σύρου που είναι καλλιτέχνης ο Αμπτουλάχ Αλ-Ομάρι μπορεί να πάρει τις απαντήσεις αυτές. Η έκθεση του με όνομα «The Vulnerability Series» πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στο Ντουμπάι.

Πήρε λοιπόν παγκόσμιους ηγέτες, πέταξε τα λαμπερά κοστούμια τους και τους φόρεσε τα ρούχα μεταναστών και προσφύγων.

Στης ερωτήσεις των δημοσιογράφων πώς εμπνεύστηκε την ιδέα αυτή απάντησε: «Ως πρόσφυγας ήθελα να δω πως μοιάζουν όλοι αυτοί οι ηγέτες του κόσμου που κρατάνε την τύχη του κόσμου στα χέρια τους, χωρίς να φοράνε παπούτσια και χωρίς τα καθαρά τους κοστούμια. Ο θυμός μέσα μου γι’αυτούς μεγαλώνει μέρα με την μέρα και ήθελα μέσα από την τέχνη μου να πάρω, αν μπορεί κανείς να το πει έτσι μια γλυκιά εκδίκηση».

Τα μέσα ενημέρωσης, είπε, προβάλουν συνήθως τους μεγάλους αριθμούς των προσφύγων χωρίς όμως να γνωρίζουν την πραγματική ιστορία που κρύβεται πίσω από αυτούς.

«Όταν γνωρίζει την προσωπική ιστορία κάποιου, τι πέρασε και από που έρχεται και για πιο ακόμη λόγο αναγκάστηκε να φύγει από την χώρα του, τότε συνδέεσαι με αυτόν και τον γνωρίζεις καλύτερα», λέει ο Αλ-Ομαρι.

Η έκθεση The Power of Vulnerability θα βρίσκεται στην Γκαλερί «The Ayyam» στο Ντουμπάι μέχρι τις 6 Ιουλίου.


Άγκελα Μέρκελ, Καγκελάριος Γερμανίας
Ντόναλτ Τραμπ, Πρόεδρος ΗΠΑ
Βλαντιμίρ Πούτιν, πρόεδρος Ρωσίας
Μπαράκ Ομπάμα, πρώην πρόεδρος ΗΠΑ
Φρανσουά Ολάντ και Νικολά Σαρκοζί, πρώην πρόεδροι της Γαλλίας
 
Μπασάρ Αλ-Ασαντ, Πρόεδρος Συρίας
Πηγή http://gr.euronews.com/2017/06/14/oi-igetes-tou-kosmou-ws-prosfyges-ekthesi-the-vulnerability-series

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comment on the article