FACEBOOK

LANGUAGE

GREEN MARKETING

Όλο ένα και πιο δημοφιλές γίνεται το green marketing καθώς πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με τα περιβαλλοντικά ζητήματα και έχουν αποφασίσει ότι θέλουν να ξοδεύουν τα χρήματα τους με τρόπους που είναι πιο σωστή προς το περιβάλλον. Για το λόγο αυτό οι εταιρίες δημιούργησαν μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες που είναι φιλικές στο περιβάλλον.

 Το green marketing μπορεί να περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά πράγματα όπως η δημιουργία ενός οικολογικού προϊόντος. Η χρήση ανακυκλώσιμων συσκευών ή ακόμα η εστίαση των εταιριών με κοινωνικά μηνύματα για θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Οι καταναλωτές που προτιμούν να αγοράζουν green product ακόμη και αν είναι πιο ακριβά εμπίπτουν στην κατηγορία Lohas. To lohas είναι Lifestyles of Health and Sustainability (Wikipedia). H Lohas περιγράφετε ως μια ολοκληρωμένη ταχεία αναπτυσσόμενη αγορά για αγαθά και υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές των οποίων το αίσθημα περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης επηρεάζει τις αποφάσεις τους για τις αγορές τους. 

 Πέρα από την παραγωγή ενός φιλικού προς το περιβάλλον προϊόν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν να κάνουν και άλλα πράγματα όπως παράκαμψη των έντυπων διαφημίσεων με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό marketing ως μέσο προωθήσεις. Δεύτερο να χρησιμοποιούν αποτελεσματικές μεθόδους συσκευασίας και αποστολής και τέλος να χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας. 

 Κάτι που έχει παρατηρηθεί είναι το green washing. Μερικές εταιρίες προσπαθούν να επωφεληθούν από το αυξανόμενο αριθμό πράσινων καταναλωτών και να "βαφτίσουν" τα προϊόντα τους ανακυκλώσιμα ή να χρησιμοποιούν το πράσινο χρώμα στις συσκευασίες τους. Με αποτέλεσμα το green washing να μην είναι μόνο παραπλανητικό αλλά να είναι ζημιά στη φήμη της επιχείρησης με απώτερο σκοπό την μείωση των κερδών της. 

Πηγή: www.shopify.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comment on the article