FACEBOOK

LANGUAGE

ΈΡΕΥΝΑ: ΟΙ ΣΟΥΗΔΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Εμπιστοσύνη δείχνουν οι σουηδικές εταιρίες στην ελληνική αγορά ΄πως προκύπτει από την "Έρευνα του Επιχειρηματικού κλήματος Ελλάδος" που διεξήχθη από το Σουηδικό Γραφείο εμπορίου σε συνεργασία με τη Σουηδική πρεσβεία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι εταιρίες πιστεύουν τι θα δημιουργήσουν ένα κλίμα κερδοφορίας και μείωση τις ανεργίας. Το 63% των ερωτηθέντων αναμένει μεσοπρόθεσμη αύξηση κύκλου εργασιών. Όπως αναφέρεται, «αυτή η θετική προοπτική θα οδηγήσει και σε αύξηση της απασχόλησης».

Η έρευνα που στηρίχτηκε κυρίως σε
  32 εταιρίες ανάφεραν πως για την συγκεκριμένη περίοδο περιμένουν μέτρια κερδοφορία. Παντός το 52% των εταιριών έχει προοπτική επεκτάσεις των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα. Μεταξύ των ερωτηθέντων, υπήρχαν πολλές πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται σε όλο το κόσμο όπως είναι το H&M, η IKEA, η Volvo, η Electrolux, η Ericsson, η Oriflame και η Tetrapak.

Στην ομιλία του Σουηδού πρέσβη της Ελλάδος Σάρλοτ Ράγκμπεργκ δήλωσε ότι «είναι η εποχή να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην ελληνική αγορά. Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες. Υπάρχουν σίγουρα κάποιες πολύ σημαντικές εξελίξεις που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή»

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του Ελληνο-σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ιωάννης Σαρακάκης, δήλωσε ότι «οι σουηδικές εταιρείες φαίνεται να είναι στο προσκήνιο αυτής της ανάκαμψης που σημειώνεται στη χώρα μας.»

Οι σουηδικές εταιρείες που συμμετείχαν στη μελέτη απασχολούν περίπου 3400 άτομα στην Ελλάδα. Εκτιμούν ότι τόσο η ανάπτυξη στον τομέα τους όσο και οι προσδοκίες για αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας θα οδηγήσουν σε αύξηση του αριθμού του προσωπικού.

Το 34% των ερωτηθέντων προβλέπει αύξηση του αριθμού των εργαζομένων τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ το 71% πιστεύει ότι ο αριθμός των στελεχών στην Ελλάδα είναι υψηλός με αποτέλεσμα να αποτελεί μια ευκαιρία για ανάπτυξη των σουηδικών εταιριών στην χώρα.


Πηγή:
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1236308/ereuna-oi-souidikes-epixeiriseis-empisteuontai-ti-dunamiki-tis-ellinikis-agoras 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comment on the article