FACEBOOK

LANGUAGE

ΈΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA

Το internet και τα social media  έχουν μπει για τα κάλα στην ζωή μας και αυτό το έχουν αναγνωρίσει την αξία τους οι εταιρίες με αποτέλεσμα να ψάχνουν να πληροφορίες για τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών. Με σκοπό αυτό η Nielsen Αμερικής διεξήγαγε μια έρευνα στην ΗΠΑ για τα πιο δημοφιλές social media που χρησιμοποιούνται.
Τα social networks και τα blog  έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και τα προτιμάνε οι χρηστέ περισσότερο. Αναλυτικά το facebook φτάνει το 62% και καταλαβαίνει την πρώτη θέση, δεύτερο σε προτίμηση έρχεται το blogger με 41% και τρίτη θέση έχει το twitter.


Επίσης οι χρήστες με το πάθος τους να έχουν πρόσβαση στα social media έχουν προχωρήσει σε αγορές mobile smarphone με αποτέλεσμα να ύπαρξη αύξηση τους με ποσοστό 43% παρόλα αυτά ο υπολογιστής παραμένει σε πρώτη θέση με 97%. Βλέποντας τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των χρηστών των social media βλέπουμε ότι οι περισσότεροι χρήστες είναι οι γυναίκες ηλικίας 18-34 που ασχολούνται παραπάνω από το κανονικό. Η ηλικίες 55+ και αυτή έχουν διπλασιαστεί από τις προηγούμενες έρευνες που τους έδιναν μικρά ποσοστά ενδιαφέροντος. Έτσι στις ηλικίες 18-34 το ποσοστό ενασχόλησης με τα social media είναι 61% και στις ηλικίες 35-54 το ποσοστό είναι 68%.


 



Πηγή: http://www.away.gr/2011/09/12/nielsen-social-media-research/

2 σχόλια:

Comment on the article