FACEBOOK

LANGUAGE

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΡΟΚΟΥ


Τα τελευταία χρόνια το Μαρόκο έχει καταφέρει με την κουλτούρα του και τα προϊόντα του να μπει δυναμικά στις παγκόσμιες αγορές και αν κρίνουμε από την Ρωσία και τις Αραβικές Χώρες τα έχει καταφέρει περίφημα. Τα τελευταία χρόνια κατάφερε αυτή η κουλτούρα να έρθει και στην Ευρώπη. Το Μαρόκο είναι μια πολύχρωμη χώρα που συνδυάζει το παλιό με το μοντέρνο, την Ευρώπη με την Αφρική.

Στην αγορά της Ρωσίας και των Αραβικών Χωρών έχουν αγαπήσει το πιο ιδιαίτερο προϊόν που βγάζει αποκλειστικά και μονό στο Μαρόκο Οι μαροκινοί το αποκαλούν «Υγρό Θεό» ή «υγρό χρυσάφι της ερήμου», λόγο τις ευεργετικές του επιδράσεις για το δέρμα και τα μαλλιά. Το έλαιο Argan παράγεται από τους πυρήνες του ομώνυμου δέντρου. Είναι παγκοσμίως γνωστό για τις θρεπτικές, καλλυντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Σήμερα προστατεύεται από την UNESCO, ως παγκόσμιος πολιτιστικός θησαυρός.

Αυτή την μακρινή και διαφορετική κουλτούρα ήρθε να μας την γνωρίσει στην Κύπρο μία επιχειρηματίας μέσο του καταστήματα στης που βρίσκετε στο κέντρο της Λευκωσίας. Το συγκεκριμένο κατάστημα μέσο της γκάμας των προϊόντων, δίνει αμέσως μια γεύση από την κουλτούρα και μας μαθαίνει τα μυστικά ομορφιάς που χρησιμοποιούν στο Μαρόκο.

Η πρώτη εντύπωση που σου αφήνει μόλις βρεθείς στο χώρο, είναι η ίδια που σου αφήνει και το Μαρόκο παντρεύει την Ευρώπη με την Αφρική. Η υπεύθυνη αυτής της ενέργειας δέχτηκε να μου μιλήσει με μεγάλη ευχαρίστηση για αυτή την επιχειρηματική της κίνηση και καθώς μου μιλούσε για την κουλτούρα, μου εξηγούσε οτι όλα τα προϊόντα που βρίσκονται στο χώρο που είναι αποκλειστικά από εταιρικούς συνεταιρισμούς και έτσι βοηθάει και αυτή με το τρόπο της, γυναίκες που είναι φτωχές. Γι' αυτό τα κομμάτια που φέρνει από κάθε είδος είναι λίγα γιατί τα παράγουν με το χέρι όπως τα παραδοσιακά πήλινα, τα δερμάτινα προϊόντα, και βέβαιως ακόμα και το argan. Αυτό που θα κρατήσω από αυτή τη γνωριμία είναι η γνώση της και η αγάπη της γι' αυτή την χώρα.

Πηγή Le Souk
Επιμέλια Αρθρου: Αλεξία Ανδρέου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comment on the article