FACEBOOK

LANGUAGE

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΛΟΓΚΑΝ



Πολλές φορές μέσα στην μέρα γινόμαστε αποδέκτες τηλεοπτικών διαφημίσεων, αλλά το μυαλό μας συγκρατεί μόνο αυτές  που μας κάνουν εντύπωση μέσα από το χιούμορ τους, το τραγούδι και το σλόγκαν που χρησιμοποιούν. Κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει πάρα πολλές πετυχημένες δουλειές που μας έκαναν εντύπωση και τις θυμόμαστε μέχρι και σήμερα . Μερικές από αυτές τις τηλεοπτικές διαφημίσεις που μας χάρισαν γέλιο αλλά και υπέροχες ατάκες θα εκθέσουμε πιο κάτω.



1) Ο Γιατρός της πείνας - Cosmote

Αρκετός κόσμος όταν τους αναφέρεις αυτό το τίτλος της διαφήμισης δεν τους έρχεται στο μυαλό για πια διαφήμιση μιλάμε, αλλά μόλις πεις το σλόγκαν της διαφήμισης "ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑ ΜΟΥ" , δεν μένει κάνεις που δεν θα θυμηθεί τον υπέροχο πωλητή hotdog.





2) Σήμα καμπάνα - Cosmote

Η επόμενη είναι πάλι της Cosmote το χιουμοριστικό τραγούδι "Σήμα καμπάνα" όπου και να βρισκόσουνα εκείνο το καιρό το άκουγες. Το σκηνικό που στήθηκε για την διαφήμιση λίγο πολύ γνωστό με τους φαντάρους στην παραμεθόριο. Με αυτό τον τρόπο ήθελε η εταιρία να μας περάσει το μήνυμα ότι όταν έχεις την Cosmote παντού έχεις σήμα.






3) Στρατός - Aegean
Παρόμοιο σκηνικό είχε επιλέξει μετά από λίγα χρόνια και η Αegean. Το βασικό μήνυμα της διαφήμισης ήταν πως "υπάρχει κάτι ακόμα που φέρνει κοντά όλους τους Έλληνες". Σε αυτή την διαφήμιση υπήρχε μια διαφοροποίηση, ότι κάθε σκηνή είχε μια ξεχωριστή ατάκα που στόχευε να μείνει στη συνείδηση του θεατή.





4) Κίτσος& Τασούλα - Vodafone

Σε αυτή την διαφήμιση κατάφερε η  vodafone να μας κάνει γνωστό ένα τραγούδι που μέχρι εκείνο το καιρό λίγοι γνώριζαν. Το συγκεκριμένο τραγούδι ακούγεται στην διαφήμιση μόνο 9'' αλλά ήταν υπεραρκετά για να μείνει στο κόσμο και να το τραγουδάει. Επίσης κάτι άλλο που μας έμεινε από την διαφήμιση ήταν η ατάκα της πρωταγωνίστριας Τασούλας "Tragic!" απευθυνόμενη στο Κίτσο.



5) Put the kots down slowly - Nova

Αυτή είναι μια ατάκα που θα μείνει όσα χρόνια και να περάσουν, την ακούς μέχρι σήμερα και γελάς. Το θέμα της διαφήμισης είναι ένας αστυνομικός που πιάνει επ' αυτόφωρο ένα κλεφτοκοτά, τον καταδιώκει και μόλις των συλλαμβάνει του λέει την θρυλική ατάκα "Put the kots down slowly".





6) Διαφήμιση Ταξί - 11888

Η διαφήμιση αφορά έναν "τρελό" με τους λεξάριθμους μέσα σε ένα ταξί. Ό,τι και να του έλεγε ο ταξιτζής αυτός τα μετέτρεπε σε νούμερα και στο τέλος όταν πληρώνει και είναι έτοιμος να βγει από το ταξί του λέει "τυχαίο; δεν νομίζω"







Αυτές είναι μερικές από τις διαφημίσεις που έχουν μείνει στο μυαλό των καταναλωτών. Το θέμα με αυτές τις διαφημίσεις όσο και αν ακούγεται περίεργο είναι ότι πολλές  δεν είχαν πετύχει και πολύ το στόχο τους και ο λόγος είναι απλός. Μπορεί οι καταναλωτές να θυμούνται την ατάκα ή το θέμα της διαφήμισης αλλά λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται το προϊόν/υπηρεσία που διαφήμιζαν.  Κατά συνέπεια  ο στόχο τους να πείσουν τον καταναλωτή να προβεί σε μια αγορά δεν πέτυχε, άλλα κατάφεραν μέσα από αυτές τις διαφημίσεις οι καταναλωτές να θυμούνται την εταιρεία.

Επιμέλεια: Αλεξία Ανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Comment on the article